UPDATE: Ajutor pentru sinistratii din Haiti afectati de cutremur!

Posted By on January 15, 2010

https://members.scouts.org.uk/images/content/news/150110/scouts_d_haiti_articleimage.jpgUn cutremur devastator a avut loc marti, in Haiti, cea mai saraca tara din emisfera vestica. Organizatia mondiala a cercetasilor s-a mobilizat ca sa ajute si sa ofere suport pentru aproximativ 30.000 de cercetasi din Haiti, gata la randul lor pentru a oferi sprijin si primul ajutor de care au nevoie sinistratii din statul afectat de un adevarat dezastru natural.

Aceeasi cercetasi din Haiti sunt recunoscuti pentru actiunile lor de pe durata uraganului din 2008 care a afectat aceeasi tara.

World Scout Bureau a deschis de urgenta un cont special, prin care se vor strange fonduri pentru a achizitona mancare,  apa, produse igienice, medicamente si truse de prim-ajutor medical si alte materiale necesare pentru a ajuta sinistratii din Haiti, prin intermediul cercetasilor de acolo. Donatiile le puteti trimite la acest cont:

World Scout Bureau – Haïti Solidarity
UBS – CP 2600 – 1211 Geneva 2 – Switzerland
IBAN : CH980024024039633710T
SWIFT : UBSWCHZH80A

Se pot face donatii online, chiar de pe site-ul Scout.org.

Mai multe detalii despre actiunea umanitara declansata de miscarea mondiala Scout puteti citi pe Scout.org.Exista si un blog al Scout, in care sunt scrise toate noutatile despre actiunile cercetasilor in Haiti si despre situatia actuala de acolo.

De asemenea, sunteti indemnati sa oferiti suport agentiilor umanitare, cu sedii in tara noastra, partenere cu Miscarea Scout: Crucea Rosie si UNICEF.

CRUCEA ROSIE ROMANA lanseaza apelul pentru Haiti: Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elvetieni. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Sucursala Piata Romana: LEI: RO02BRDE410SV61136934100; EURO: RO35BRDE410SV27880794100.

UPDATE: Acum puteti dona pentru teledonul organizat de UNICEF si Realitatea TV – “Haiti, copii haosului”. Pana in acest moment s-au strans 125.000 Euro!

Prin SMS la numarul 848 – 2 Euro/apel în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote

Prin telefon la:

0900 900 563- pentru o donatie de 2 euro, în reţeaua Romtelecom

0900 900 565 – pentru o donatie de 5 Euro, în reţeaua Romtelecom

0900 900 567 – pentru o donatie de 10 Euro în reţeaua Romtelecom

Liniile telefonice (si de SMS) sunt deschise între 22 ianuarie-23 februarie 2010.

De asemenea, operatorul de telefonie mobila Orange Romania sustine campania de colectare de fonduri prin punerea la dispozitie, in mod gratuit, a numarului de SMS 887 pentru donatii. Valoarea unui mesaj este de 2 euro la care nu se aplica T.V.A. Numarul este valabil NUMAI in reteua Orange, iar suma colectata va fi donata catre Crucea Rosie Romana.

Patriarhia Română roagă parohiile și mănăstirile să strângă colete pentru ajutorarea celor raniti in cutermurul din Haiti, tot odată pune la dispoziție următoarele conturi pentru donații:

RO54RNCB0075004895030091(Lei),
RO27RNCB0075004895030092 (Euro),
RO97RNCB0075004895030093 (USD),
cu mențiunea “PENTRU SINISTRATI”.

Guvernul României va acorda o sumă de 50.000 de euro pentru Republica Haiti.

Articole despre ce s-a intamplat in Haiti:

Cutremur devastator in Haiti

Cutremur devastator in Haiti, din nou!

Cutremurul din Haiti: cauze, explicatii ale seismologilor si ce ar mai putea urma

Haarp si alte experimente geofizice la scala planetara – utilitate si pericole

Comments

5 Responses to “UPDATE: Ajutor pentru sinistratii din Haiti afectati de cutremur!”

 1. […] de la cercetasi cum puteti ajuta sinistratii din […]

 2. […] Va reamintesc metodele prin care puteti dona, ajutand astfel sinistratii din Haiti. […]

 3. Eu sincer sa fiu am o alta versiune vis-a-vis de ce s-a intamplat in Haiti, am scris si la mine pe site. Pacat de cei nevinovati!

 4. Alexandra Iancu says:

  Buna! Ai putea sa-mi dai mai multe informatii despre un centru , o locatie unde sa pot sa aduk haine conserve lucruri de genul asta?!?! am strans impreuna cu mai multi prietenii destule lucruri si as vrea sa stiu un loc unde sa le pot aduce(am vazut ca ai scris sus :Patriarhia Română roagă parohiile si mănăstirile să strângă colete pentru ajutorarea celor raniti ) ! astept rasp! imi poti trimite pe mail adresele?! ms :*

 5. Silviu says:

  Buna ziua.

  Numele meu este SV si as dori sa ridic o problema in legatura cu donatiile ce se fac prin sms prin retelele de telefonie mobila.

  Am ridicat aceasta problema si la Vodafone, dar binenteles ca ei nu sunt doritori de a intreprinde ceva, pentru ca aceasta implica niste costuri din partea lor.

  Atunci cand se face o donatie prin sms , donatie ce este nepurtatoare de TVA, adica statul nu ar trebui sa incaseze niste bani pentru asta, reteaua de telefonie mobila sau fixa la eliberarea facturii nu trebuie si probabil ca nu mai calculeaza TVA la suma donata. Dar ce se intampla atunci cand acea donatie se face de pe un telefon cu cartela pre platita, (nu abonament), cand suma pe care o ai in credit este purtatoare de TVA, adica a fost platit un TVA aferent sumei incarcate. La o cartela de 10 euro cumparata suma pe care am platit-o la magazinul vodafone este de 12,4 euro la valoarea euro din saptamana aceea, TVA-ul este de 2.4 euro(sau 1,9 euro inainte de 1 iulie ac). Deci daca eu am incarcat 10 euro pe cartela si acea suma am donat-o UNICEF, statul a incasat 2,4 euro(achitati la magazinul Vodafone sau chiar pe o factura de vodafone daca se face reincarcarea cartelei de pe un abonament) si nu ar fi trebuit, pentru ca este o donatie si este scutita de TVA. La nivel de donator nu este o suma mare, dar la nivel de tara suma nu este deloc neglijabila. Eu ca si donator si posesor de cartela preplatita nu am posibilitatea sa fac numic, dar Dvs. ati putea sa luati atitudine in aceasta privinta, asa cum ati facut si pentru a nu fi purtatoare de TVA donatiile facute pentru ajutorarea celor in nevoie. Nu mi se pare normal si corect ca statul sa incaseze anumite sume de bani pe spatele celui care vrea sa ajute o cauza. Va multumesc pentru faptul ca ati citit acest e-mail si sper ca sa stopam taxarea la nesfarsit in aceasta tara.

  O zi buna.

Leave a Reply

Atentiune: S-ar putea ca ce comentati sa nu apara pe site in prima faza, deoarece comentariile sunt moderate, inainte de a fi publicate. Rabdarea este o virtute in aceste conditii, nu e nevoie sa comentati de mai multe ori ca nu a fost nici o eroare.