Siebenburgen-mostenirea saseasca a Transilvaniei 2009

Posted By on July 18, 2009

Organizaţia Naţională Cercetaşii României vă invită să luaţi parte la proiectul socio-cultural Siebenburgen- moştenirea săsească a Transilvaniei, ce se va desfăşura în perioada 20-29 iulie 2009 în incinta bisercii-cetate Hosman, aflată la 25 km de Sibiu.

Evenimentul are ca scop descoperirea şi promovarea culturii şi tradiţiei săseşti din Transilvania, moştenirea pe care saşii ne-au lăsat-o şi care, încetul cu încetul, se pierde. Astfel, timp de 10
zile, peste 200 cercetaşi din România, Franţa, Belgia, Polonia şi Malaezia vor retrăi atmosfera Hosmanului de altadată, readucând la viaţă traiul medieval dintre zidurile cetăţii, dibăcia breslelor de meşteşugari saşi şi cântecele de voie bună în jurul focului de seară, prin ateliere de olărit, fierărit, fabricare manuală de hârtie şi săpun şi implicare activă în comunitatea locală.

Pe parcursul celor 10 zile, cercetaşii vor mai susţine două activităţi în Sibiu şi Sighişoara. La Sibiu, tinerii vor fi provocaţi la o vânătoare de comori unde vor avea o serie de indicii de urmat şi
sarcini de îndeplinit, fiind ţintită totodată vizitarea principalelor obiective turistice ale oraşului. La Sighişoara va avea loc o vizită a cetăţii unde vor realiza animaţie stradală în stil cercetăşesc.

Încheierea va avea loc în mod festiv, cu o petrecere câmpenească, la care sunteţi deasemenea invitaţi, împreună cu autorităţile şi comunitatea locală. Petrecerea va cuprinde momente artistice ale fiecărei ţări participante, dansuri tradiţionale şi standuri de prezentare a ţărilor şi a cercetăşiei.

Organizaţia Naţională Cercetaşii României este o organizaţie non-guvernamentală de tineret ce se ocupă cu formarea şi educarea tinerilor pentru a deveni cetăţeni responsabili, jucând un  rol activ în societate. Cercetăşia a fost înfiinţată de lordul Baden Powell, în Anglia, în anul 1907, şi a pornit de la 22 de băieţi, 100 de ani mai târziu numărând peste 28 de milioane membri în 216 ţări. Este folosită metoda Scout, care reprezintă o metodă de educaţie non-formală bazată pe un set de principii şi valori, pe o lege şi o promisiune, pe lucrul în echipă şi învăţarea prin acţiune. În România sunt peste 2000 de cercetaşi în 50 de filiale (centre locale).

Purtător de cuvânt:
Lucian Nedeluţ
lucian.nedelut@scout.ro
Tel: 0762.264.349

Responsabil cu presa:
Laura Băduţ
laura.badut@infoscout.ro
Tel: 0766.901.942

Coordonator proiect
Nicu Romaniuc
nicu.romaniuc@scout.ro
Tel: 0758.670.856

Puteti citi despre Siebenburgen si pe scout.ro.

Comments

Leave a Reply

Atentiune: S-ar putea ca ce comentati sa nu apara pe site in prima faza, deoarece comentariile sunt moderate, inainte de a fi publicate. Rabdarea este o virtute in aceste conditii, nu e nevoie sa comentati de mai multe ori ca nu a fost nici o eroare.