Festivalul National “Unitate si Prietenie”, editia a XII-a

Posted By on November 14, 2009

http://unitatesiprietenie.ro/up12/userfiles/image/logoUP12.jpg

Logo-ul celei de a XII-a editii a UP

Dragi prieteni,

Romanii, care erau stăpâni peste pământul unde se găsește Alba Iulia astăzi, foloseau Maris (Mureșul) pentru transportul sării din Apuseni. Partoșul, un cartier al orașului nostru, era folosit, după cum îi spune și numele, drept port. Limba latină era la ordinea zilei, și castrul legiunii XIII Gemina e la nici cinci sute de metri de centrul orașului.

După aproape 2000 de ani, avem marea plăcere de a vă invita, între 28 noiembrie și 1 decembrie 2009, la Alba Iulia, pentru a lua parte la a XII-a ediție a Festivalul Național “Unitate și Prietenie” ®, cu tema De la romani la români. Festivalul se adresează, după cum v-am obișnuit, patrulelor de exploratori și seniori și liderilor cercetași din România.

Pe parcursul celor 4 zile de festival vom descoperi latura antică a orașului nostru, și cum a ajuns de la un punct pe harta imperiului roman, capitala de suflet a României. Vom avea tot soiul de activități, vechi și lustruite, noi și interesante, și, desigur, surprize la tot pasul.

Înscrierile pentru a XII-a ediție încep pe 22 octombrie și se încheie pe 20 noiembrie, inclusiv. Pentru o experiență cât mai plăcută, nu doar în timpul festivalului ci și la pregătirea lui, vă încurajăm să vă înscrieți și în altă zi decât 20 noiembrie 🙂, cum ar fi spus romanii, audaces, fortuna juvat!

Toate detaliile despre acest festival, precum si formularele de inscriere si datele de contact se gasesc pe site-ul www.unitatesiprietenie.ro , care este actualizat zilnic cu toate noutatile legate de acest evenmient. Invitatia completa poate fi citita aici.

Dupa camp vom reveni si cu impresii 🙂 .

Comments

One Response to “Festivalul National “Unitate si Prietenie”, editia a XII-a”

  1. Andrei says:

    Salut! ce se aude de Up de anul acesta?:D

Leave a Reply

Atentiune: S-ar putea ca ce comentati sa nu apara pe site in prima faza, deoarece comentariile sunt moderate, inainte de a fi publicate. Rabdarea este o virtute in aceste conditii, nu e nevoie sa comentati de mai multe ori ca nu a fost nici o eroare.