Cupa izvoarelor 2011

Posted By on June 13, 2011

Anul acesta are loc a XIV-a ediţie a reuniunii cercetăşeşti „Cupa izvoarelor” ce va avea loc în zilele de 23-26 iunie a.c. în comuna Boişoara, judeţul Vâlcea.

Temele reuniunii din acest an sunt pentru exploratori şi seniori “Cetatea Soarelui” şi presupune, se înţelege, abordarea  diferitelor aspecte ale implicãrii voastre în viaţa comunitãţilor locale iar pentru temerari “Aventură în munţi”… o temã care vă invită să daţi frâu liber imaginaţiei şi să vă închipuiţi în situaţii limită pe care fiecare patrula le va rezolva datorită spiritului de echipă, cunoştinţelor şi abilităţilor dobândite în cercetăşie cu ajutorul …ciobănaşului.

La Cupa izvoarelor din acest an vor participa cercetaşi temerari (10-14 ani) , exploratori (15-19 ani) şi seniori (19-21 ani) însoţite de cel puţin un lider adult cu vârsta peste 21 de ani. Şi la această ediţie a Cupei izvoarelor pot participa mai multe patrule de cercetaşi din aceeaşi ramură de vârstă, dintr-un centru local, la proba de traseu/hike a întrecerilor urmând să luăm în considerare la calculul punctelor pentru clasamentul general patrula care s-a situat pe primul loc din fiecare centru local. Altfel la stabilirea câştigătorilor la fiecare hike vom avea în vedere ordinea sosirii indiferent că pe primele  trei locuri sunt sau nu patrule din acelaşi centru local. Vor fi patru zile cu un program foarte încărcat din care nu vor lipsi hike-urile pe dealurile, munţii şi în pădurile de la nord-est de Boişoara , programe artistice prezentate de cercetaşi acţiuni sociale, activităţi în camp cum sunt: animaţie la focuri de tabără, focus-grupuri, ateliere de creaţie(pictură, inclusiv pe  lemn şi sticlă, măşti populare, sculptură, ceramică), ecologie, facepainting, semnalizare, radiocomunicaţii, noduri, tir cu arcul şi cu puşca cu aer comprimat, alpinism, aeronautică, orientare.

Informatii utile:

Pentru  trusa sanitara a patrulei va recomandam indrumarea asociatiei Amicii Muntilor din Sibiu.

Bibliografia care va va folosi pentru probe teoretice si practice:

  • Aventura Cercetasului
  • Ghidul liderului de exploratori
  • Popescu, Nicolae C.; Dănuţ, Călin: Masivul Cozia. Ghid turistic, Bucureşti 1987, (Munţii noştri Nr. 40)

Uram din suflet mult succes cercetasilor din centrul nostru care participa la cupa!!!

Comments

Leave a Reply

Atentiune: S-ar putea ca ce comentati sa nu apara pe site in prima faza, deoarece comentariile sunt moderate, inainte de a fi publicate. Rabdarea este o virtute in aceste conditii, nu e nevoie sa comentati de mai multe ori ca nu a fost nici o eroare.