10 ani de Panaitescu

Posted By on September 30, 2011

Cu totii am avut de ales- fie suntem, fie nu. Noi am ales sa fim. Suntem pe drumul acesta de 10 ani. E calea cea grea, cea anevoioasa, ne-a luat mult sa ne formam dar si sa fim ghidati, sa invatam sa urcam in ritmul propriu, dar si sa invatam sa ne oprim, sa luam aer in piept si sa ne bucuram de natura pe care noi alegem sa o respectam, sa o admiram, sa o facem parte importanta a vietii noastre.

 

Uneori parem a fi singuri, dar nu suntem niciodata cu adevarat singuri, avem patrula noastra, avem unitatea noastra.Chiar mai mult, oriunde in lume am pleca, sigur vom intalni un om cu o esarfa, copil sau nu, si nu ne mai simtim singuri. Fara sa ii cunoastem, de fapt noi ii stim pe toti cei ce poarta o esarfa, pentru ca noi impartasim un ideal, impartasim principii de viata, dorim o viata mai buna. Sunt 10 ani de cand oameni au venit si au plecat din centrul nostru local si sunt 10 ani de cand Panaitescu a devenit Panaitescu, iar noi ceilalti ” Panaitesti”.

Centrul nostru local nu e o cladire, centrul nostru local nu e reprezentat de un loc anume unde ne strangem sau unde mergem, pentru ca ne strangem in mii de locuri pe an si mergem in cel putin 3 campuri pe an, nu, centrul nostru local e reprezentat de suflete tinere. Cand spunem Panaitescu prima imagine care imi apare- oamenii mergand si strigand ” Aghi Aghi”. Strigam Aghi Aghi si cantam Bon Apetit si ” Everywhere we go” si mancam in cele mai ciudate circumstante si ne jucam tot ce ne trece prin cap si e educativ si fun si mergem sa cautam ceva in varful fiecarui munte si incercam mereu sa facem altceva sa gasim altceva care sa ne provoace sa ne mai linisteasca putin spiritul si nevoia de aventura pe care o impartasim. Panaitescu nu e unul, ci e o echipa- nu echipa de lideri sau temerari, lupisori sau exploratori ci noi toti, ascultand o poveste, ghidati de un ideal, bucurandu-ne unul de celalalt si mai ales invatand unul de la celalalt.

Panaitescu este special pentru noi, in Panaitescu lupisori devin temerari si exploratori si lideri care vegheaza alti cercetasi la randul lor. Credinta noastra sta in noi si in ceilalti cercetasi “panaitesti”. Suntem o echipa si ca echipa vom organiza lant de provocari pentru Panaitesti cu ocazia acestei mari aniversari.

Scris de Ionescu Adrian

Comments

Leave a Reply

Atentiune: S-ar putea ca ce comentati sa nu apara pe site in prima faza, deoarece comentariile sunt moderate, inainte de a fi publicate. Rabdarea este o virtute in aceste conditii, nu e nevoie sa comentati de mai multe ori ca nu a fost nici o eroare.